UPDATE:
Menu Andrzejki 2024r.
Krem z batatów z wiórkami bekonowymi.
Polędwiczki wp. pieczone podane w sosie pieprzowym
z gratine ziemniaczaną i kalafiorem romanesco
Zakąski zimne na stole
Selekcja wędlin z dworskiej wędzarni
Wybór pasztetów szlacheckich
Rolada drobiowa ze szpinakiem i fetą
Miruna po japońsku
Tartoletki z humusem
Przysmak Bartla z borowikiem brunatnym
Sałatka z kurczaka z orzechami
Sałatka kuskus z warzywami
Dodatki: pikle chrzan pieczywo mieszane
Bufet gorący I.
Szynka wp pieczona z sosem czosnkowym
Roladki drobiowe w sosie kaparowym
Penne rgatte w aromatycznym sosie serowym
Ziemniaki pieczone z ziołami
Wybór warzyw – karmelizowanych i zapiekanych
Bufet gorący II.
Żur staropolski na wywarze chrzanowym z białą kiełbasą własnego wyrobu
Strogonow drobiowy w białej odsłonie
Gulasz cygański
Kaszotto jęczmienne z warzywami i borowikiem
Bufet słodki
Wybór ciast ( 4 rodzaje)