Restauracja DWÓR BARTLA

bartlowizna logo

Restauracja Dwór Bartla oprócz eleganckiej sali restauracyjnej posiada również przestronną altanę, klimatyczny taras  gdzie w każdą niedzielę będziemy serwować dla naszych Gości różnorodne potrawy grillowe. Podczas bezdeszczowych i ciepłych dni zapraszamy na potrawy pieczone na grillu. Idealne do smakowania w otoczeniu zieleni, śpiewu ptaków oraz  promieni słońca, w miłej atmosferze.

Położenie pośród malowniczych biebrzańskich krajobrazów i unikalny ludowy wystrój zapewnią doskonałą oprawę dla duszy i oka przy smakowaniu naszych specjałów – lina w śmietanie, kiełbasy rybnej czy kartaczy, dziczyzny, pierogów i wyśmienitych pasztetów i wyrobów wędliniarskich.

Zapewniamy ciszę, spokój, a w okresie letnim smakowanie na widokowym tarasie z panoramą Biebrzy. Dwór Bartla jest idealnym miejscem na rodzinne obiady, romantyczne kolacje, imprezy integracyjne, firmowe i okolicznościowe do 250 osób.

Ośrodek Bartlowizna i Dwór Bartla położony jest w najczystszym rejonie Polski, nasz znak promocyjny to Zielone Płuca Polski.

Wszystkie nasze potrawy są przygotowywane z ekologicznych produktów najwyższej jakości.

Wyroby wędliniarskie  z Bartlowizny w 2011r. zostały uhonorowane prestiżowym Godlem Teraz Polska.

Wyjątkowe, stylizowane ławy, stoły i ręcznie rzeźbione drzwi, przeniosą Państwa w okres secesji. Bogata wystawa antyków z tego okresu – motocykle, karoce, bryczki, zegary, zwierzęta z całego świata – to kawałek historii miejsca i czasów.

Dla podkreślenia miejsca i Biebrzy w środku umieściliśmy oczko wodne z rybami i kaskadą, a kto się nasyci historią zapraszamy na taras nad wodą z widokiem na Biebrzę – dziką i nieokiełznaną przyrodę.

Autorem projektu i całej koncepcji jest mgr inż. Henryk Bartlewski, który dzięki podróżom po całym świecie pokazuje kulturę, zwyczaje, wyrafinowane menu w wyjątkowej niepowtarzalnej architekturze.

Nasza bogata oferta gastronomiczna to:
smaczne i urozmaicone śniadania w stylowej jadalni różnorodne zestawy obiadowe również wegetariańskie
zestawy na kolacje grillową
zestawy na kolacje uroczystą
zestawy na kolacje regionalne – stół wiejski
dania płonące serwowane przez szefa kuchni

Za przygotowywane i serwowane regionalne wyroby otrzymaliśmy tytuł Arcymistrza Dobrych Praktyk Gastronomicznych.

Komfortu pobytu dopełni klimatyzowane wnętrze Dworu Bartla.

Zapraszamy do naszego sklepiku z wyrobami regionalnymi znajdujacego się w Dworze „Bartla”.

INFORMUJEMY, IŻ Z UWAGI NA WZMOŻONY RUCH I REZERWACJE – OBSŁUGUJEMY W WYBRANE DNI WEDŁUG SKRÓCONEJ KARTY.

 Za wszelkie utrudnienia przepraszamy

MENU RESTAURACJI

Restauracja w  jest w godzinach 12:00- 20:00.

W sezonie zimowym otwarta jest od niedzieli do czwartku w godzinach 12:00-21;00 a w piątek i sobotę 12:00- 21:00.

W przypadku wcześniejszej rezerwacji  indywidualnej bądź imprezy zorganizowanej restauracja działa dłużej.

Uwaga: W wyjątkowych sytuacjach godziny otwarcia restauracji mogą ulec zmianie.

Informacje dotyczące składów potraw oraz składników powodujących alergie lub reakcje nietolerancji można uzyskać u obsługi.

Zapraszamy do skorzystania z naszej propozycji menu:

Zakąski zimne i gorące

Zakąski zimne i gorące

Półmisek wędlin z dworskiej wędzarni dla Tradycyjny śledź w oleju rydzowym z cebulką i czerwonym pieprzem

Talerz serów z bakaliami

Przysmak Bartla – aromatyczny smalczyk  z ziołami i borowikiem brunatnym podany z pieczywem i ogórkiem

Bigos myśliwski z dziczyzna, czerwonym winem i grzybami leśnymi

mushrooms

Zupy

 Zupy

Żur na wywarze chrzanowym z jajem i białą kiełbasą  własnego wyrobu

Zupa rybna z łezką kwaśnej śmietany przygotowana na bukiecie białych ryb z Biebrzy

Sałaty

Sałaty

Sałata z grillowanym kurczakiem

Dania obiadowe

Dania obiadowe

Filet z sandacza pieczony w klarowanym maśle podany na kaszotto jęczmiennym z sosem porowym

Sztufada z jelenia ( udziec z jelenia szpikowany wędzonką, marynowany z dodatkiem czerwonego wina i ziół, duszony z warzywami) podana z sosem leśnym, plackami ziemniaczanymi  i warzywami                                                                      Zapiekana pierś z kurczaka zagrodowego z frytkami i  karotką

Sznycel schabowy z ziemniakami opiekanymi na kapuście

Ser camembert na miksie sałat z żurawiną

Burger z jelenia z aromatem dymu dębowego

Burger drobiowy dziecinny

Pielmieni  z okrasą lub w rosole

Pierogi z jeleniem z sosem z czarnej porzeczki

Pierogi z gęsiną podane z chutney śliwkowym  i cebulką na maśle

Pierogi ruskie z okrasą i kwaśną  śmietaną

Kartacze podlaskie z dziczyzną – pyzy goniądzkie z okrasą  na kapuście   zasmażanej

Desery

Desery

Ciepła szarlotka własnego wyrobu z gałką lodów  waniliowych

Regionalny sękacz podlaski na musie malinowym z gałką lodów waniliowych

Gospoda Bartla

Gospoda na wodzie

Niesamowite miejsce w samym sercu Biebrzańskiego Parku Narodowego.

Zaraz obok Dworu Bartla znajduje się Gospoda na wodzie.