UPDATE:

Menu Andrzejki 2024r.

Krem z batatów z wiórkami bekonowymi.

Polędwiczki wp. pieczone podane w sosie pieprzowym

z gratine ziemniaczaną i kalafiorem  romanesco

Zakąski zimne na stole

Selekcja wędlin z dworskiej wędzarni

Wybór pasztetów szlacheckich

Rolada drobiowa ze szpinakiem i fetą

Miruna po japońsku

Tartoletki z humusem

Przysmak Bartla z borowikiem brunatnym

Sałatka z kurczaka z orzechami

Sałatka kuskus z warzywami

Dodatki: pikle chrzan pieczywo mieszane

Bufet gorący I.

Szynka wp pieczona z sosem czosnkowym

Roladki drobiowe w sosie kaparowym

Penne rgatte w aromatycznym sosie serowym

Ziemniaki pieczone z ziołami

Wybór warzyw – karmelizowanych i zapiekanych

Bufet gorący II.

Żur staropolski na wywarze chrzanowym z białą kiełbasą własnego wyrobu

Strogonow drobiowy w białej odsłonie

Gulasz cygański

Kaszotto jęczmienne z warzywami i borowikiem

Bufet słodki

Wybór ciast ( 4 rodzaje)